Dybler fra Tillex består nu af 100% genbrugsplast

Thomas Bondesen, journalist, Compell.

Plastaffald er et stigende problem for miljøet, og en af de bedste metoder til at mindske mængden hedder genbrug.

I løbet af 2020 vil alle Tillex-dybler bestå af ren genbrugsplast, for virksomheden vil også bidrage til at begrænse behovet for ny plast.

 

Lad os først slå en ting fast: Plast er et fantastisk og alsidigt materiale. Bl.a. fordi den tåler høje og svingende temperaturer, og er fleksibel, robust og nem at forme. Plast bruges af samme grunde i utallige produkter, heriblandt til dybler fra Tillex, som får mange ting til at hænge sammen og hænge fast i danske hjem og virksomheder.

Men plast er samtidig et stadig større problem i naturen, hvor den ikke hører hjemme. Det er du ikke i tvivl om, hvis du følger med i nyhedsstrømmen. Dårlig udnyttelse af plast er også et økonomisk spørgsmål. Det koster samfundet enorme summer, når uhørte mængder brugbart plast hver dag ender som affald.

Der er heldigvis konstruktive metoder til at minimere mængden af affaldsplast. Afbrænding til energi er én af dem. Genbrug er en anden og ofte bedre løsning, når det er muligt. For faktisk er mange typer plast relativt nemme at genbruge, hvis bare ikke plasttyperne blandes sammen.

Dybler i genbrugsplast – fordi vi kan og bør

”Tillex vil være med til at ændre tendensen i en positiv retning, så fra 2020, producerer vi udelukkende dybler i ren genbrugsplast. Så vidt jeg ved, er vi den første producent med et komplet dybel-program i genbrugsplast,” fortæller salgschef i Tillex, Ulrik Nielsen.

Han uddyber, at forbrugerne efterspørger klimavenlige tiltag, og når muligheden for at gøre noget er til stede, så bør man også gøre det af etiske årsager.

Og muligheden er netop opstået. Efter længere tids søgen har Tillex fundet en leverandør, der kan dokumentere kvalitet og ensartethed i den type genbrugsplast, der passer til dyblerne.

”Genbrug må ikke gå ud over kvaliteten af vores slutprodukt. Vi kan ikke gå på kompromis med sikkerheden, så plasten skal være af lige så høj kvalitet, som den plast fra ny-udvunden olie er. At vi samtidig kan holde prisen på samme niveau, som de konventionelle dybler, er bare en bonus,” forklarer salgschefen.

Mere genbrug i fremtiden

”På sigt vil vi gerne producere vores andre produkter i hel eller delvis genbrugsplast, fx vores kabelklips. Vi har endnu ikke haft held med at finde plast i en ordentlig og stabil kvalitet, men vi fortsætter jagten. Jeg er sikker på, at det bare er et spørgsmål om tid, før det bliver udviklet,” slutter Ulrik Nielsen.